Szegény bal motorunk beteg. A Múzeumok Éjszakáján a nézőseregnek roppantul tetszettek a kipufogóból kicsapkodó két méteres lángnyelvek, nekünk azonban kevésbé. A vizsgálat kiderítette, hogy valószínűleg rosszul van beállítva az adagoló, valamint az alsó hengerek nem mennek. Alkatrészek nélkül esélytelen lett volna a javítás, de szerencsére jelentkezett Fehér Balázs, aki a Nyíregyházi Főiskola volt diákjaként tudott egy elfekvő As-82T motorról...

Balázs felvette a kapcsolatot Endrével, e-mail e-mailt követett, majd felmerült az előző tanszékvezető, Szelestey Gyula neve kontaktként. Az ő gyors segítségének köszönhetően a raktár sarkában árválkodó, a VEB Industriewerke  által 1958-ban gyártott motort selejtezték, majd ócskavasárban felajánlották megvételre, amivel élt is az Emlékpark - köszönjük nekik! Endre és Ramius ma szemrevételezték a motort, sajnos nincs meg minden alkatrésze (hiányzik például az adagoló), azonban alkatrészbázisként kiváló szolgálatot fog tenni.

Már szervezzük a szállítást, ha minden jól alakul, a Malév Ground Handling Kft. segédkezni fog a daruzásban.

Fotógaléria ideát: http://il-14.hu/ha-mal-uj-motor-a-lathataron/

A bejegyzés trackback címe:

https://oldwings.blog.hu/api/trackback/id/tr774733106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása